Όλα τα παιδάκια, θέλουν να υιοθετήσουν ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι, χωρίς δεύτερη σκέψη. Εμείς οι γονείς, που έχουμε πιο ώριμη σκέψη, γνωρίζουμε καλά, ότι το να αποκτήσουμε ένα κατοικίδιο, σημαίνει εξτρά ευθύνες και πως από το δικό μας χέρι θα περνά, το να λάβει το ζωάκι μας, την σωστή φροντίδα, εφόρου ζωής του…

Ιδίως το πρώτο διάστημα της προσαρμογής, δεν είναι εύκολο και απαιτείται πολύ υπομονή και αγάπη, ιδίως αν πρόκειται για ένα μικρό κουταβάκι, το οποίο θα κάνει μήνες να εκπαιδευτεί. Σίγουρα θα υπάρξουν ζημιούλες και … “ατυχηματάκια”… Για εσάς, λοιπόν που είστε στα πρόθυρα μιας τέτοιας απόφασης, θα πρέπει να είστε πολύ σίγουροι για την απόφασή σας, αλλά θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε, πως τα πλεονεκτήματα που θα κερδίσετε σε αντάλλαγμα, θα σας ανταμείψουν…

1ον το χαμόγελο των παιδιών σας, όταν θα δουν το καινούριο τους κατοικίδιο, πιστέψτε με,  δεν θα το ξεχάσετε ποτέ…

2ον βοηθάτε τα παιδάκια σας, να γίνουν υπεύθυνα. Μην περιμένετε από αυτά, να αναλάβουν μεγάλο μέρος της ευθύνης, εκτός αν είναι μεγαλύτερα σε ηλικία, αλλά και μόνο, το να γεμίσουν το μπολάκι του νερού, να το βγάλουν βολτούλα μαζί σας ή το να παίξουν με το ζωάκι, ώστε να μην νιώθει μοναξιά, σίγουρα θα τα κάνει πιο υπεύθυνα.

3ον Αυτό άμεσα, συνεπάγεται το να νιώθουν αυτοπεποίθηση και ότι είναι χρήσιμα.

3ον τους μαθαίνει τα όρια. Το σκυλάκι και ιδίως το γατάκι σας, σίγουρα θα θέλει κάποιες στιγμές ηρεμίας. Ιδίως την ώρα του φαγητού, τα περισσότερα ζωάκια, θέλουν τον χώρο τους και τα παιδιά σας θα πρέπει να μάθουν, να σέβονται αυτά τα όρια, και να αφήνουν το ζωάκι να ηρεμήσει, να κοιμηθεί ή να φάει ανενόχλητο.

4ον το να χαϊδεύουμε τα κατοικίδια μας, διώχνει μεγάλο μέρος του στρες, κάνει καλό στην μοναξιά και γενικότερα μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα… Και μόνο το άγγιγμα της μαλακής γούνας, ή το γουργούρισμα μιας γατούλας, είναι αγχολυτικό. Τα κατοικίδια μας, δεν μας κρίνουν ποτέ και μας αγαπούν για αυτό που είμαστε χωρίς να ζητούν αντάλλαγμα…  κι αυτή η άνευ όρων αγάπη … είναι σούπερ, τόσο για τα παιδιά μας, όσο και για εμάς!!!

5ον Οι βολτούλες και το παιχνίδι με το κατοικίδιο μας, είναι μια εξτρά γυμναστική και αυτό είναι πάντα καλό!! Τρέξτε πέρα, δώθε, βγάλτε το μια βόλτα παρεούλα με τα παιδιά, κινηθείτε , ενεργοποιηθείτε, παίξτε, γελάστε!!!

6ον Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, όσοι έχουν κατοικίδια, σύμφωνα με έρευνες, είναι λιγότερο επιρρεπής σε αλλεργίες , έχουν χαμηλότερη πίεση και έχουν καλύτερη ψυχολογία. Εδώ δεν μπορώ να σας πω περισσότερα , διότι δεν είμαι ειδικός, αλλά για να το λένε οι έρευνες… Διότι όλα τα παραπάνω τα βιώνω, εγώ και τα παιδιά μου, χάρη στην μικρή μας Μπέρυ. Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα για την υγεία μας όμως, θα εμπιστευτώ τους ειδικούς!!!

Τί περιμένετε λοιπόν, αν το έχετε πάρει απόφαση, υιοθετήστε ένα ζωάκι, κατά προτίμηση όχι από pet shop, αλλά ίσως από κάποιον γνωστό που γέννησε η σκυλίτσα του και θέλει να βρει ένα στοργικό σπίτι ή από τη φιλοζωική της πόλης σας, που σίγουρα θα έχει πολλά ζωάκια που αναζητούν μια στέγη πάνω από το κεφαλάκι τους και μια ζεστή αγκαλιά!!!

 

Fili

Είμαι η Φίλι και λατρεύω να γράφω… για τα πάντα!!! Μεγάλο μου πάθος όμως είναι τα παραμύθια! Μ'αρέσει να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη και το μικρό κοριτσάκι που ακόμα κρύβω μέσα μου, να εξερευνά ανενόχλητο από την καθημερινότητα, κόσμους που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί… Αν θέλετε να βρεθούμε εκεί παρέα …απλά πάρτε λίγη νεραϊδόσκονη και ελάτε να με συναντήσετε.. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί και τους μικρούς μου φίλους… χάρη σε αυτούς άλλωστε η νεραϊδόσκονη διατηρεί την μαγεία της… γκλιν , γκλόν και φύγαμε…