Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να μεγαλώσεις για να τα βάλεις καλά στο μυαλό σου. Τα κορίτσια μου είναι ακόμα πολύ μικρά για να καταλάβουν πλήρως τα παρακάτω λόγια, αλλά αρκετά μεγάλα για να τους περνάω λίγο – λίγο αυτά που θεωρώ (εγώ προσωπικά) πως έμαθα φτάνοντας στα τριάντα εννιά!!! Από ψυχής λοιπόν, σας παραθέτω 10 συμβουλές που δίνω στον εαυτό μου και θέλω να περάσω στις κόρες μου, για μια πιο ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή, ελπίζοντας να σας αγγίξουν, αν νιώθετε πως σας ταιριάζουν…Αλλιώς απλώς κλείστε το άρθρο και σας εύχομαι ολόψυχα μια υπέροχη μέρα!

Δεν μπορούμε και δεν θα πρέπει να συμφωνούμε σε όλα άλλωστε…

σκέψεις που μου φέρνουν ηρεμία

1. Η εσωτερική γαλήνη σε ομορφαίνει και σε κάνει να λάμπεις. Να την αναζητάς πρώτα μέσα σου, καθημερινά και μετά γύρω σου στους ανθρώπους που επέλεξες να αγαπάς. Πάρε τις αναπνοές σου πρωί-πρωί, κάνε την γυμναστικούλα σου, βγάλε τον σκύλο, παίξε με τα παιδιά, διαλογίσου… ότι χρειάζεται και επιλέγεις εσύ που να καθαρίζει το μυαλό σου και να αφήνει χώρο για θετική σκέψη.

σκέψεις που μου φέρνουν ηρεμία

2. Χαμογέλα στον καθρέφτη όταν βλέπεις τον εαυτό σου. Μίλα του γλυκά. Μην είσαι αυστηρή μαζί του. Κανείς δεν βλέπει τα ελαττώματα σου όπως τα μεγενθύνεις μόνη σου. Καθένας μας είναι απόλυτα μοναδικός. Να το ξέρεις…Να σε προσέχεις. Να σου φτιάχνεις την μέρα…. Να σου φέρεσαι όπως φέρεσαι στους αγαπημένους σου!!!

3. Δεν είσαι μόνη-ος σε αυτόν τον κόσμο. Είναι ευλογία να είσαι η αιτία που κάποιος χαμογέλασε σήμερα. Κι ας είναι κάποιος που δεν έχεις συναντήσει ποτέ. Να βοηθάς μέχρι εκεί που μπορείς, μέχρι εκεί που έχεις. Όταν νιώθεις να “στερεύεις”, κάνε ένα βήμα πίσω, δώσεσκέψεις που μου φέρνουν ηρεμία στον εαυτό σου χρόνο να επανέλθει… και pay it forward once again!!!!

4. Η πραγματική ευγένεια είναι η αγνή αρετή μιας μεγάλης καρδιάς και δεν έχει την ανάγκη να δείχνεται. Πολλές φορές λειτουργεί αθόρυβα, αλλά πάντα αφήνει αντίλαλο. Μείνε μακριά από αυτούς που μπερδεύουν την καλοσύνη σου με αδυναμία και από αυτούς που την εκλαμβάνουν ως “αχίλλειο πτέρνα” για να σε εκμεταλλευτούν. Είναι “τοξικοί” και θα τους καταλάβεις εύκολα… αρκεί να βλέπεις τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θα ήθελες να είναι… Η ευγένεια και η ευαισθησία είναι δύναμη, διότι δεν έχουν όλοι το θάρρος να δίνονται ολόψυχα και να ζουν με όλη τους την καρδιά!!!

5. Η φαντασία και η παιδικότητα δεν επιβιώνουν εύκολα σε αυτόν τον κόσμο. Θεωρούνται πολλές φορές ελάττωμα και η “ενθάρρυνση” που θα δεχτείς από τον κόσμο γύρω σου θα είναι “Να μην πετάς σκέψεις που μου φέρνουν ηρεμίαστα σύννεφα” , “Να προσγειωθείς” και επιτέλους “Να φέρεσαι ανάλογα με την ηλικία σου”. Σαφώς παν μέτρον άριστον αλλά αν σου αρέσει να ονειροβατείς, κάντο, αν κατάφερες να διατηρήσεις την φαντασία σου καλπάζουσα μπράβο, κι αν μπορείς ακόμα και σήμερα να έχεις συνδέσεις με το παιδί μέσα σου, μην κάνεις την φωνή του να παύσει. Μερικές φορές μόνο αυτό έχει δίκιο! Να θρέφεις και να αναζωογονείς την φαντασία σου και την παιδικότητα σου και να θυμάσαι, πως όσο τις χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερο θα την έχεις και θα την απολαμβάνεις… Κι αυτό είναι επίτευγμα σήμερα!!! Μάθε από τα παιδιά σου και γίνε μαζί τους παιδί όσο το δυνατόν περισσότερο…

6. Σε έναν δρόμο στρωμένο με πλακάκια και πέτρες δεν ανθίζουν λουλούδια. Να μην φοβάσαι να διαλέξεις το μονοπάτι με το χώμα και την λάσπη. Ίσως αυτό να οδηγεί στο ξέφωτο που ψάχνεις. Οπλίσου με αισιοδοξία και τόλμα! Αρκεί να κάνεις το πρώτο βήμα και βήμα-βήμα θα φτάσεις εκεί που πρέπει, όχι απαραίτητα εκεί που ήθελες… Δεν είναι πάντα κακό αυτό! Όταν νιώθεις αυτόν τον κόμπο στο στομάχι, ΤΟΛΜΑ.. μην κάνεις πίσω… είναι σίγουρο ότι θα σε διαμορφώσει και θα σε οδηγήσει σε μια ακόμα καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου… γιατί θα βγεις από αυτό έχοντας μάθει και ίσως έχοντας επιτύχει!!!

7. Πραγματική ελευθερία είναι να ζεις για σένα… Δεν θα πρέπει να παίρνεις αποφάσεις για να ευχαριστήσεις κανέναν. Να αφουγκράζεσαι τι πραγματικά θέλεις… Οι άνθρωποι που σε αγαπάνε, είναι εδώ για να σε στηρίξουνε και να σε συμβουλεύσουνε, αλλά ποτέ για να σου γίνουν εμπόδιο. Να ζεις για σένα, όχι για το τι θα πουν ή θα σκεφθούν οι άλλοι…

8. Πολλά φαίνονταν αδύνατα, μα γίναν. Απλά διάλεξε ποιό “αδύνατο” θα πετύχεις… Υπάρχουν μόνο τα όρια που φτιάχνει το μυαλό μας. Έχεις περισσότερη δύναμη απ’ ότι νομίζεις… Το ξέρω και το ξέρεις κι εσύ…  Do what you can till you know better… When you know better , do better!!!

9. Ποτέ μην κρίνεις την ιστορία κάποιου, από το κεφάλαιο στο οποίο τον πέτυχες. Δεν ξέρεις τι έχει περάσει για να είναι έτσι όπως είναι σήμερα. Ή τι μπορεί να συνεχίζει να περνά όταν κλείνουν οι πόρτες. Αν δεν σου ταιριάζει σαν άνθρωπος προσπέρνα. Αλλά αν μπορείς … μην κρίνεις και μην πιέζεις καταστάσεις…. Όλοι δίνουμε καθημερινά μικρές ή μεγάλες μάχες μέσα μας άλλα και έξω… Κεκλειμένων των θυρών ή και στα ανοιχτά μπροστά σε άλλους… Δεν μπορείς να ξέρεις τί εχει ο άλλος μέσα του, τί έχει περάσει , τί περνάει…

10. Η ζωή είναι σαν το ποδήλατο. Για να έχεις ισορροπία, πρέπει να είσαι σε διαρκή κίνηση, είπε ο Αϊνστάιν και ο τρόπος με τον οποίο το εκλαμβάνω εγώ είναι πρώτον μεταφορικά, δηλαδή να μην φοβάσαι την αλλαγή, να προχωράς μπροστά, να μην κοιτάς όσο μπορείς πίσω…  και δεύτερον κυριολεκτικά…. Περπάτα, τρέξε, κάνε yoga, παίξε τέννις… Βρες πάντως έναν τρόπο να κινείσαι….και όσο μπορείς να είσαι κοντά στην φύση. Φέρνει ευτυχία (βλέπε ενδομορφίνες) και ισορροπία!!!

σκέψεις που μου φέρνουν ηρεμία

Αυτά τα 10 πραγματάκια λοιπόν προσπαθώ (…δεν είπα το πετυχαίνω πάντα) να έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Θα ήθελα πολύ να ξέρω τις δικές σας συμβουλές για μια πιο ήρεμη και ισορροπημένη ζωή!!! Θα χαρώ να μου γράψετε στα σχόλια το μότο σας ή αυτό το οποίο νιώθετε ότι κατακτήσατε σαν γνώση μετά από αναποδιές και σκαμπανεβάσματα ή μέσα από εμπειρίες και όμορφες στιγμές!!!

Να είστε υγιής, ψυχή τε και σώματι και να αγκαλιάζετε τους αγαπημένους σας (ναι …και τον εαυτό σας) πολύ κάθε μέρα!!!

 

 

 

Fili

Είμαι η Φίλι και λατρεύω να γράφω… για τα πάντα!!! Μεγάλο μου πάθος όμως είναι τα παραμύθια! Μ'αρέσει να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη και το μικρό κοριτσάκι που ακόμα κρύβω μέσα μου, να εξερευνά ανενόχλητο από την καθημερινότητα, κόσμους που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί… Αν θέλετε να βρεθούμε εκεί παρέα …απλά πάρτε λίγη νεραϊδόσκονη και ελάτε να με συναντήσετε.. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί και τους μικρούς μου φίλους… χάρη σε αυτούς άλλωστε η νεραϊδόσκονη διατηρεί την μαγεία της… γκλιν , γκλόν και φύγαμε…