Όταν τα παιδιά ξεκινούν να πηγαίνουν στον παιδικό, στα νήπια και αργότερα στο δημοτικό, ανοίγονται πολλές πόρτες για εξτρά κοινωνικοποίηση, τόσο του παιδιού, όσο και δικής σου… Έχεις λοιπόν δύο επιλογές, να απέχεις ή να συμμετέχεις ενεργά, πηγαίνοντας στα πάρτι, ανταλλάζοντας τηλέφωνα, καλώντας στο σπίτι ή κανονίζοντας για ένα καφεδάκι που και που…

Αν θέλεις άκουσέ με και δεν θα χάσεις… δοκίμασε το δεύτερο!

Για το παιδί, τα πλεονεκτήματα είναι αυτονόητα και πάνω κάτω μπορείς να τα φανταστείς και μόνη σου.. Το να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να γνωρίσεις τα παιδάκια με τα οποία κάνει παρέα το παιδί σου και την οικογένειά τους, θα σε βοηθήσει να εξακριβώσεις τις επιρροές που δέχεται, και πόσο εποικοδομητική είναι η παρέα που δημιούργησε στο σχολείο. Δεύτερον, η ευκαιρία το παιδί σου να κοινωνικοποιηθεί και να δραστηριοποιηθεί παίζοντας με άλλα παιδάκια, αντί να είναι κολλημένο στην τηλεόραση ή το τάμπλετ, είναι εξαιρετικά ευεργετικό σαν επιλογή και ποιός γονιός δεν θα το προτιμούσε;

Αλλά εγώ θέλω κυρίως να σου μιλήσω, για εμάς τις μαμάδες και για όλα τα πλεονεκτήματα που επωφελούμαι εγώ από την μαμαδοπαρέα μου!!!

1ον Όταν μιλάμε λοιπόν σε κάποιον που δεν μας καταλαβαίνει, χρησιμοποιούμε συχνά την κουβέντα, “Έλα στην θέση μου…” Στην μαμαδοπαρέα σου λοιπόν, δεν θα χρειαστεί να το ξεστομίσεις ποτέ αυτό. Είναι όλες στην θέση σου, λίγο πάνω , λίγο κάτω, όλες αντιμετωπίζετε τις ίδιες προκλήσεις, έχετε τους ίδιους προβληματισμούς και ένας καφές μαζί τους, δρα σχεδόν … ψυχοθεραπευτικά… Υπάρχουν πολλά ζεύγη αυτιών, διαθέσιμα να σε ακούσουν, και πολλά μυαλά μαζί ενωμένα, για να βρουν λύση και να κατεβάσουν ιδέες για την σωστή αντιμετώπιση του θέματος που σε απασχολεί που σχεδόν ογδόντα τα εκατό, αφορά το παιδί!

2ον Xαλαρώνεις και γελάς και βλέπεις τα πάντα με άλλο μάτι, ιδίως όταν συνειδητοποιείς, πως δεν συμβαίνουν όλα μόνο σε σένα… Ναι, τελικά δεν είναι και τόσο τρομερό αυτό που συμβαίνει, αφού στο επιβεβαιώνουν και τα κορίτσια!

3ον Οι κοριτσοπαρέες είναι πολύ διασκεδαστικές, το ίδιο και οι μαμαδοπαρέες… όχι δεν συζητάμε μόνο για συνταγές με τυροπιτάκια και ούτε μόνο για τα παιδιά μας… γι αυτό και πάνω, έγραψα ογδόντα τα εκατό. Ναι, μπορεί να συζητάμε για τους άντρες μας (και όχι δεν τους θάβουμε όπως φαντάζεσαι), για τα επαγγελματικά μας, για τα προσωπικά μας και τελοσπάντων για ότι μας κατέβει στο μυαλό…γιατί μπορούμε και έτσι μας αρέσει!!!

4oν Όσο πιο πολλές, τόσο το καλύτερο. Η καθεμιά μας έχει την δική της προσωπικότητα, τον δικό της μοναδικό τρόπο να βλέπει τα πράγματα, τις δικές της εμπειρίες και αυτή η ποικιλία είναι που κάνει τα πράγματα τόσο ενδιαφέροντα!!!

5ον Επωφελήσου και άδραξε την στιγμή, μην νομίζεις οτι αυτή η κατάσταση, του να σε θέλει δήλαδή το παιδί μαζί του στις “εξόδους” του , θα κρατήσει για πάντα!  Είναι μια πολύ ωραία περίοδος αυτή και δεν θέλεις να είσαι απούσα!!!

Όλα τα παραπάνω λοιπόν προϋποθέτουν να έχεις έρθει κοντά με τις άλλες μαμάδες και αν το παιδί σου πάει πρώτη δημοτικού, μπορεί αυτό να σου φαίνεται ακατόρθωτο. Όλα ξεκινάνε από έναν πρώτο καφέ… Ο ένας καφές θα γίνει δυό και οι δυό, τέσσερις και σύντομα, οι συναντήσεις μπορεί να είναι μια φορά τον μήνα ή και δυο…..ή και κάθε εβδομάδα…εσείς θα ορίσετε την συχνότητα …αλλά και την ποιότητα. Κάνε λοιπόν εσύ την αρχή και δεν θα χάσεις… Κι αν δεν σας βγει, γιατί και αυτό είναι μια πιθανότητα, δεν πειράζει, τουλάχιστον προσπάθησες…

Υ.Γ. Κορίτσια …και ξέρετε ποιές είστε, ευχαριστώ για την υπέροχη παρέα!

 

 

Fili

Είμαι η Φίλι και λατρεύω να γράφω… για τα πάντα!!! Μεγάλο μου πάθος όμως είναι τα παραμύθια! Μ'αρέσει να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη και το μικρό κοριτσάκι που ακόμα κρύβω μέσα μου, να εξερευνά ανενόχλητο από την καθημερινότητα, κόσμους που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί… Αν θέλετε να βρεθούμε εκεί παρέα …απλά πάρτε λίγη νεραϊδόσκονη και ελάτε να με συναντήσετε.. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί και τους μικρούς μου φίλους… χάρη σε αυτούς άλλωστε η νεραϊδόσκονη διατηρεί την μαγεία της… γκλιν , γκλόν και φύγαμε…